Oma domain

Oma domain tarkoittaa verkkotunnusta, joka on rekisteröity käyttäjän tai yrityksen omistukseen. Verkkotunnus on internetissä käytetty nimi, joka ohjaa käyttäjät tiettyyn verkkosivustoon tai palveluun. Verkkotunnus koostuu kahdesta osasta: nimestä ja tld-päätteestä (top level domain). Esimerkiksi ”google.com” on verkkotunnus, jossa ”google” on nimi ja ”.com” on tld-pääte.

Oma domain antaa mahdollisuuden luoda henkilökohtaisen tai yrityksen brändin internetissä ja antaa ammattimaisen vaikutelman. Lisäksi omalla domainilla on monia muita etuja, kuten parempi näkyvyys hakutuloksissa, luotettavuus, helppokäyttöisyys ja joustavuus. Oma domain mahdollistaa myös henkilökohtaisten sähköpostiosoitteiden luomisen, jotka ovat yhteneväisiä verkkotunnuksen kanssa.

Oman domainin rekisteröinti vaatii yleensä maksun, joka vaihtelee verkkotunnuksen tld-päätteen ja rekisteröinnin keston mukaan. Verkkotunnus on vuokrattavissa yleensä useaksi vuodeksi kerrallaan. Oman domainin rekisteröinti tapahtuu verkkotunnusrekisterin kautta, joka voi olla esimerkiksi verkkohotellin tai verkkotunnusrekisterin tarjoajan hallinnoima.