Mikä on domainhotellit?

Termi ”domainhotelli” ei ole tekninen termi, jota laajasti käytetään web-hosting-kontekstissa. Kuitenkin joskus tätä termiä voidaan käyttää hosting-yrityksistä, jotka tarjoavat verkkotunnusten rekisteröintipalvelua yhdessä web-hotellin kanssa.

Verkkotunnuksen rekisteröinti on prosessi, jossa rekisteröidään Internet-osoitteelle ainutlaatuinen nimi. Tämä nimi koostuu yleensä kahdesta osasta: ensimmäinen osa on verkkotunnuksen nimi (esim. ”example.com”) ja toinen osa on verkkotunnuslaajennus (esim. ”.com”, ”.org”, ”.fi” jne.). Verkkotunnuksen rekisteröinti on tarpeellinen, jotta verkkosivusto voidaan liittää verkkotunnukseen ja saada se näkyviin internetissä.

Web-hotellit puolestaan ovat yrityksiä, jotka tarjoavat palveluita verkkosivustojen tallentamiseen ja julkaisemiseen internetissä. Web-hotellit voivat tarjota erilaisia ​​palvelupaketteja, joissa on erilaisia ominaisuuksia, kuten tallennustilaa, liikennemäärää ja tietokantayhteyksiä. Asiakkaat voivat yleensä valita palvelupaketin, joka vastaa heidän tarpeitaan ja budjettiaan.

Kun asiakas ostaa web-hotellipalvelun, hän voi yleensä myös rekisteröidä verkkotunnuksen web-hotellin kautta. Tällä tavoin asiakkaat voivat hoitaa molemmat palvelut saman yrityksen kautta. Jotkut hosting-yritykset voivat myös tarjota ilmaisen verkkotunnuksen rekisteröinnin, kun asiakas ostaa web-hotellipalvelun tietyksi ajaksi.

Yhteenvetona voidaan todeta, että termillä ”domainhotelli” viitataan yleensä hosting-yrityksiin, jotka tarjoavat verkkotunnusten rekisteröintipalvelua yhdessä web-hotellin kanssa.